Sunday, February 20, 2011

Aku Dah Buat Public Announcement Di Dalam Kelas Bahawasanya "I've Got A Blog!" T___T

Seperti yang korang tahu. Aku tak suka Impromptu Speech. Siyes ibarat dilahirkan sebagai musuh utama sejak dari kecil lagi. Lagi2 bila kena cakap dalam fully english. Lagi lah macam berdebar nak bersalin anak pertama. Tapi yang peliknya kata tak suka, tapi subjek elektif english amik Oral Communication. Apa kes? Padahal ada lagi subjek lain boleh amik macam writing ke, career research ke. Dasar kemelayuan betul ko nih. Ok, ok sebenarnya there are 2 main reasons why I choose this subject despite macam benci tapi sayang gila kat Oral nih.

1. No Final Exam >>> Hell Yes!
2. Ikut Kawan >>> Dasar kemalayuan lagi!

Jadi seperti biasa bila dah nama pun kelas ORAL maka jatuhlah hukuman wajib ada individual Impromptu speech. Every week at least 2-3 orang secara random kena lah cakap kat depan dengan tajuk berbeza. Maka bermula ritual WZulhilmi setiap kali kelas english iaitu berdoa didalam hati supaya tak terpilih sambil buat muka innocent gila tak hingat konon2 tak nak kena aim dengan lecturer. (Padahal last2 kena jugak)

So malam sebelum kelas siap buat annoucement kat Twitter


Bak kata orang kita kena sebut something macam 44 kali baru benda tu terjadi. So kena lah sebut banyak2 kali. Eh tak khurafat ke buat macam gini? Ampun!! LOL!

Aku rasa maybe tak cukup 44 kut maybe 43 kali ke hapa. Aku terpilih! Wahahahaha!!  Tu lah percaya lagi benda2 44 bagai tu. Terus dapat bala. Mula2 dapat topic "Your Ambition". Disebabkan ambition aku yang sebenar nak jadi Kpop Star/Pop star *gelak guling-guling*. Maka agak memalukan kalau nak exposed dekat orang ramai. So I've decided to ask lecturer to change the topic. Perghhhh! Demand sungguh. Nasib baik lecturer sempoi kalau tak dapat jelingan maut satu!

So dapat lah tajuk "hobby". Wahahaha. Tajuk kanak2 riang. Konon2 bila dengar dalam hati sebut "This should be easy!". Lepas dah berdiri kat depan terus start

*Baca dengan nada tak confident* 

"Assalamualaikum and good morning to all. Today I will talk about my hobby. My hobby is ~~~~~~~~"

Nampak tak simbol ~~~~~~~~ tu. Tu bukan ombak laut ke hapa. Tu maknanya LONG PAUSE! Maknanya boleh plak tiba2 blur kat depan lepas tu emosi bercampur baur dengan perasaan bergolak dalam hati kata "Eh hobi aku apa?????" = =" Masa time tengah bergolak2 tu boleh pulak aku tengok muka student2 depan aku. Terus bukan lagi bergolak jadi bergoncang macam ko tengah nak dapat result MUET melalui SMS.  Terus buat spekulasi sendiri berdasarkan daripada muka2 budak2 tu .

Chinese 1  : Humphh! Typical Malay. Can't Speak English!
Malay 1    : Udah udah udah. Blur lah tu *sambil mata terjegil*
Chinese 2  : Booooring~~~~~ *menguap*
Chinese 3  : He's must be stupid! Just plain stupid. Easy topic ma!!

Terus cakap "my hobby is blogging. I love blogging"  Perghh! mulut. Stapler kang. As all of you know. Blog aku nih siyes tak pernah bagitau dekat orang except several close friends ataupun buat annoucement bermegah2an dekat FB ke hapa buat status "check out my blog here" lepas tu bagi link. No! Aku lebih prefer anonymous maksud aku orang yang aku tak jumpa in my daily life baca blog ni. Lebih bebas betul tak? Tak rasa restricted nak menulis.

So yet again aku dah buat official annoucement dekat depan kelas kata ada blog. Dasar mulut tempayan! LOL! I prefer panic ok.  =P. Lagi2 aku tau several of the student adalah pembaca tegar blog (tapi diorg tak de blog. baca je). This will be a mess!

So that's it! Aku dah redho dengan ketentuan ilahi (LOL!) maybe it is time this blog need more exposure and be known to the public. Tak leh sembunyi2 dah. Tapi tapi! It's doesn't mean I will restricted writing my entry just because my surrounding people read this blog. No way man! Lagi dasyat aku tulis ada lah. Macam "Si A gaduh dengan Si B. Siapa yang salah? atau "Si T ada hubungan sulit dengan Si C tapi Si M kekasih dia tak tau! Gila hot!!" atau "5 sebab aku benci Si J berserta contoh" Wakakakakah.

Yang pasti more traffic means more satisfaction and money too! *mata duitan* Padahal bukan ramai pun baca. T___T. So have a great weekends guys and blues Monday too!


15 comments:

Kancilbiru said...

hahaahha sama macam akak dulu la...sebab impromptu speech tu la aku keluar habis nuffnang pa benda blog semua...ekeekek

zety said...

tak pe aku suke =)

Fay said...

lol! *gelak guling-guling*

sekarang dah popular kena la rajin update. mana tau lepas ni impian nak jd popstar termakbul?

ayumiyoshida said...

hahahaha, patut ko kena cakap i love blogging bout foods. hahah

WZulhilmi said...

@ Kancilbiru
Hahaha.. demi nk mendapatkan kan markah habis semua keluar..

@zety
suka apa cik zety? =)

@ Fay
cewah! dah tua dah. rasa mcm dh terlambat. jadi professional food tester je lah. LOL..

@ayumiyoshida
chit! ko menambah perisa pulak.. wakakah. aku patutnya ckp hobi reading je cukup.

star said...

Haha beriya2 sgt taknak konfem dpt!Hobby reading je plg senang,reading for exam LOL

WZulhilmi said...

@ star
Bosannya hobi! Kroghhhhh~~~

Raji berkata said...

hahaha lepas nih semua classmate kau serang blog kau
hahaha

ARC™ said...

oh well, good luck bro for blogging and for your study especially. U dont have to publicize ur blog that hard just share your link occassionally, like 1 post per 2 days. If your friends like your blog, they will share it with your friends

My blog never get shared by my friends. Semua bullshits egoistic.

star said...

Last pic tu kan,is that supposed to be a joke???
ps:kalo org tanya aku tbe2 pe hobi,maunye aku terjawab tido,abes rosak imej!LOL

WZulhilmi said...

@ Raji berkata
ada lah sorang dua. yg lain tak tau kut. *berdoa*

@ARC™
I will never advertise my blog to my friends. at this moment lah. Tapi blog ko ramai apa follow! tak perlu kut ur friends nak baca. =)

@star
nice ctach.. that picture ada meaning. bkn saja2 letak. maksudnya bila blog ak dh semua org tau maknany suka tak suka kena lah aku buat2 suka. =(. Eh ko suka tido!!! Kena hebohkan!

cEro said...

hm, aku berharap sgt perkara camni tak terlepas dr mulut aku melalui ape pon medium...

hahahaha..takut oo...
taknak dikenali kwan2...

WZulhilmi said...

@cEro
Sila berhati2 dimasa hadapan..

Yellow LEOpard said...

wajb ke? kalo tak de final exam, maksod nye tak masok pointer lah kan?

btw, mmg femes lah belog ko..ngehehe

F.I.C.K.R.Y said...

Hahahaaa.. Gilak lawak kalo buat speech pasai blog. Memang sumpah segan dengan kengkawan. Karang kena stapler pulak mulut hahaaa..

Tapi aku setuju jugak ngan hang..memang rasa tak freedom kalo menulis blog bila ramai member terdekat dah taw..

Actually, member aku semua dah taw hahaa.. Pedulik hapa. Janji aku tak kaco hidup depa. Sempoi sudah~