Wednesday, February 16, 2011

Lawatan Ilmiah Bersama Keluarga Ke Fun-Fair. LOL!

Cerita ni berlaku masa cuti CNY hari tu. Tapi memandangkan waktu tu tengah datang meroyan tak nak update blog secara aktif. So I decided to postponed this post. Konon2 nak tunggu lah masa yang sesuai kan post. Mana tau tup tap pang!! lepas published entry follower jadi 200!!! *For God sake! Puh-Lease!*. 

So masa cuti hari tu we all family buat lah makan2 secara berjemaah dekat satu restoran ni. Nama restoran tu pulak aku tak ingat. Tapi memang tak komersil langsung lah nama dia so otak ni susah sikit nak tangkap. And I bet kalau aku dapat sebut betul pun korang baca sambil lalu je kan?

Actually aku nak cerita pasal makan2 ni. Tapi boleh pulak aku lupak nak transfer gambar2 from my sister's camera kepada laptop aku nih. Aku tangkap gambar baik punya weh! Konon nak buat entry makanan paling dasyat dan epik yang pernah aku buat setakat nih. Ada lah dalam 10-15 keping amik. Every dish got their own picture. Wah! Tapi malangnya Tuhan dah tahu aku akan bertindak riak dengan membuat entry sebegini rupa. So terus buat aku lupa nak ambil. Padan muka!

But then have no worries!! Aku ada plan B punya. After majlis sesi beramah mesra bersama keluarga selesai kitaorang terus straight pergi Fun Fair. Tehee~~. Jangan kata buang tebiat ye. Sebab ada ramai anak2 sedara aku yang perlu dipuaskan nafsu2 mereka untuk bermain. Really? After like makan besar? Aku budget budak2 ni masa main Merry Go around sorang2 muntah putih. T___T (padahal dalam hati ko memang nak pergi kan)

ALERT : Remember guys! This is just a low class type of Fun Fair. So jauh2kan lah pemikiran korang tentang Space Shoot ke Dragon Train ke hapa ke macam kat Genting tuh.

Yet again kalau tak de lampu bling2 memang bukan Fun-Fair . Tu orang panggil tanah perkuburan.

Masuk2 je macam wah!!! Ferris Wheel.  *mata bersinar*

Tapi bila tengok side view dia. Aiyooo! This is the most scary and dangerous thing I have seen! Nampak tak lubang2 dekat setiap gerabak, HUGE!!! And also kalau ada mana2 couple yang macam nak romantik2 ke nak naik benda alah ni sambil makan aiskrim kon bersama2. Lupakan lah. Nanti ice cream ntah kemana kon ntah kemana. This thing move very fast weh!
And also mesti lah ada Merry Go Around versi Kanak2 Vitagen. 

Disebabkan mostly anak2 sedara aku still underage. Diorang kena lah main yang macam game yang poyoo gila. LOL. See!  Cuba kira dah berapa orang naik benda nih. Satu kepala 2 token. 1 token 2 hinggit. Perghh! Untung kemain!



Lepas dah main game cawan berisi kanak2 tuh. Budak2 ni  nak main train pulak! Jeles aku. =P Tapi korang perasan tak macam ada kelibat manusia berbadan bukan separti seorang kanak2 duduk dekat belakang train tu. Kanak2 obes ke apa? And I made a special GIF just to explain about this.  

Wow! memang alasan yang kukuh lagi waja nak naik benda ni. "Saya nak teman anak, bahaya tau!" Thanks makcik for the tips. I will try after this. Definitely!

Btw inilah minah rempit termuda di Malaysia. Hahahaha..

Lepas tu giliran kitaorang pulak yang remaja2 (cewah! budget muda) ni lah pulak nak main. So we choose basically memang ada satu je pun game yang extreme sikit. Iaitu game kerusi pusing2.

Ok lah not bad.

Dan last sekali our family decided nak naik train ke rumah hantu!!! Wahahahaha. But believe me we're really make a big mistake that nite. Tak scary langsung dowh!!!


Patutnya dari gambar2 amatur ni dah  sah2 tunjuk petanda awal rumah hantu ni loser gila. Pfff.~~ Hantu pun 2 ekor je. Siyes tak scary langsung. My brother siap mintak nombor ekor lagi.  Lawak!. Hantu tu pun siap geleng2 kepala kata tak de. And I bet hantu tu Indian boy. Hahaha

But overall its really a fun nite!! Memang best sekali sekali kalau dapat kumpul satu family ramai2 buat satu aktiviti bersama2 isn't it? 

P/s: Korang tak perasan ke gila banyak gambar aku tempek kali ni. Boleh masuk Starstruck's Book of Record!

8 comments:

Fay said...

memang fun la buat aktiviti keluarga. huhu ok dah mula nak homesick sekarang ni. =.=

ferris wheel tu lg scary dari rumah hantu okey. konfem x naik aku

DuniakuAbstrak said...

pergi dgn famiLy mmg enjoy, hehe...kena berhati-hati gak banyak kes cuLik budak berLaku kat funfair

Raji berkata said...

hahaha menakutkan ak xbrani nk nek roller coster kt fun fair cmnih =.="
kot2 screw tercabut ke
hak2
owh kalau btol rumah antu cmtu ak duduk lama2 jer dlm tu
tgk antu dia nnti tlg tnjukkan jln kua =.="

cEro said...

aku kalo gi fun fair camni. aku suka singgah kat booth game yg byk2 tu..paling pakar dlm baling gelang pastu dpat teddy bear..
but my luck stakat ni tak pernah dpat hadiah lg besar dari keropok 20sen..adui...

F.I.C.K.R.Y said...

Hahaa.. Lama dah aku tak pi funfair&lovely~ Gila rindu.

Lawak pulak abang hang mintak nombor ekor kat rumah hantu tu. Ingat filem ngangkung ker hahahaa..

Kenapa rumah hantu tu macam bengkel kemahiran hidup?

WZulhilmi said...

@ Fay
keh keh.. ko gayat ke?? mcm mana nk naik space shhot nih?

@ DuniakuAbstrak
nasib diorg tak culik org besar2 mcm kitorg nih. kang tgh masuk umah sorang hilang. mistik!

@Raji berkata
x boleh sbb kitorg naik train klu jalan kaki mmg sah2 aku khianat umah hantu tu. hahah

@ cEro
booth tu sgt bijak dlm menyedut duit pengunjung. berhati lah.

@F.I.C.K.R.Y
biasalh hasil kerja tgn amatur. mesti tadika fail subjek melukis

Anonymous said...

Wοw that was unuѕual. I just ωrote an
really long cοmment but аfteг I clicked submit my сommеnt didn't show up. Grrrr... well I'm not ωritіng
all that over again. Anyhоw, јust wantеd to say
exсеllеnt blog!

My web blog ... father's day gift ideas

Anonymous said...

Нey! Woulԁ уou mіnd if I share youг
blοg with my twitter group? There's a lot of people that I think would really enjoy your content. Please let me know. Thanks

Also visit my webpage; how to get bigger boobs naturally