Thursday, August 9, 2012

Perihal Makanan

Disebabkan aku sedang busy untuk mengarang kad raya which is 70% ko akan mengelamun blur tak tau nak tulis apa. Lepas tu amik masa sampai sejam untuk siapkan satu kad lepas tu bila baca balik ntah apa ko tulis pun tak tau. So I'm gonna makes this short and simple.

I bet everyone of you pernah at least berbuka dekat luar. I mean dekat restoran which is yang mana style dia satu meja duduk dalam 8-9 orang lepas tu dia letak lah dalam 6-7 hidangan. For me beberapa hari lepas adalah pertama kali menghadirkan diri pergi benda-benda macam tu. Socialize with people, makan sambil bergelak ketawa. Awkward moment to be honest. (antisosial) LOL!

Pedulikan pasal the awkwardness itu, yang sekarang nak cerita pasal menu. What do expect? Mestilah nk cerita pasal makanan ye dak? So this is my comments about... lets just named this restoran 'Jeruk Pekasam' (Bukan nama sebenar).

#1 Mula-mula masuk macam wow!. Saya sungguh jakun the deco was good. Rasa seperti selebriti! Then the selebriti feeling hancur lebur dan mula berpijak pada bumi yang nyata lepas ko kena duduk 10 orang semeja. 

#2 The food:
Air laici tawar betul.
Tom Yam masin betul.
Nasi macam pulut, melekat-lekat betul.
Puding tasteless betul.

I iz sad!! =(

And to my shocking, keesokkan harinya mostly ramai kata sedap. Lepas tu kasi grade A+. LIKE FOR REAL?? Jampi apakah ini? Why I'm the only one tak rasa nak bagi gred apa-apa? 

I iz sad again =(

Conclusion, lidah sama merah tapi tunas rasa lain-lain. 

Oh by the way,
Abu Hurairah berkata, 'Rasullulah sama sekali tidak pernah mencela makanan. Apabila beliau berselera dengaan makanan, beliau memakannya dan sekiranya tidak menyukainya, beliau meninggalkannya.' (Hadis Riwayat Ahmad)
Ok, diam WZ, diam! Jangan mencela makanan.

P/s: Believe me, dekat event-event macam tu at least mesti ada sorang yang akan diam-diam tengok anda dan jugde your appearance and personality. So behave. 

P/s: Ada gambar dekat event tu. Tapi tengok "Eh! nampak gemuk! Saya rasa sungguh insecure". Ok entry tidak bergambar kali ni.

Short and simple sangat!

7 comments:

star said...

ini yg kita mahu,blogger yg janji ditepati haha
bab makanan ko rasa tak sedap tp tetiba org lain kata sbb mungkin ada beberapa faktor;
1.mmg ko je yg rasa cmtu\
2.taste org lain2
3.mungkin mknn tu xsedap,tp sbb seronok berkumpul ramai2 jd sedap lak.
4.Mmg tak sedap,just nak jaga hati kwn yg suggest tmpt tu LOL!
5. Lain-lain
Sekian hipotesis saya.

star said...

tgk hadis tu cm tersentap sikit :(

cEro said...

Kalau aku, aku mungkin dlm kumpulan yg kata sedap tu kot..
Sebab lidah aku dilatih utk makan apa jenis rasa, sedap ke tak sedap..

kalau sedap aku puji,
kalau tak sedap, kdg2 aku lupa je..heheh

Aujinz said...

Aku kalau kena macam tue, aku diam jer.. wakakakaka..

WZ said...

@star
byknya ko punya konklusi!!

@cero
maknanya ko ni bkn jenis memilih lah. wow! lidah fleksibel!

@aujinz
ko ni penuh dgn misteri lah. =(

Yui Light said...

Nak gambar weih nak gambar! :(

Fay said...

haha! aku kalau kena macam ni aku diam. bila org tanya sedap ke tak aku iyekan je. padahal dalam hati.....