Tuesday, August 14, 2012

Cerme Lantak

Raya is just around the corner. But still, I don't yet feel the 'semangat' to celebrate this year raya... yet. Mungkin lah punca utama dia tahun ni dari awal sampai akhir Ramadan duduk dekat rumah sebab tu tak de lah feeling eksaited countdown bagai tulis berapa hari lagi tinggal nak balik dekat whiteboard.

Plus, even office dah siap-siap gantung ketupat saiz XXL dekat serata pelosok syiling pun tak rasa apa-apa Adakah ini petanda workaholic??


Lol! No. The other percentage still tak dapat semangat raya is tiada pendedahan lagu-lagu dan iklan raya. First, I listen only to english station radio (feeling mat london). So kebarangkalian nak terdengar lagu raya tu sangat nipis unless 1 or 2 hari before raya. Other than that lambakan lagu Nicki Minaj, Maroon 5, Rita Ora lah yang ko hadap dengar sampai buih mulut. 

Second, dah jarang tengok TV. Blame internet for this. To be honest mana ada tengok TV sangat bila dekat rumah ni. Berlawanan time kalau ko dekat kolej, hari-hari kalau boleh berdoa semoga TV jatuh ke riba. Dia punya rindu tu tak tau nak kata apa. Oh ya! No TV means no iklan raya. Even iklan raya Bernas yang orang kata super duper sedih tu pun tak tengok lagi. Nanti time raya ke-21 baru ko nak meleleh keluar mukus bagai sedangkan orang lain dah dah takde feeling dengan iklan tu dah sebab ulang banyak kali. (Ntah-ntah iklan tu pun dipotong durasi jadi separuh and yet you don't even realize it).

Oh ya talk about lagu raya (Tetiba naik bali point satu kan? = ="), actually pagi tadi ada terdengar lagu raya. Yes dekat radi English tu lah *hirup teh*. Alangkah terkejutnya diri ini time tengah drive bersesak-berseak dengan kereta semua, maki (dalam hati) motor-motor yang rakus memotong disana-sini tetiba terkeluar lagu raya M.Nasir ". Meremang bulu roma tahu. 

And you know what, ada satu lirik yang macam sampai sekarang macam lawak dengar.

Suatu hari di hari raya,
Ku lihat cahaya bersinar indah,
Langit Cerme LANTAK terkira,
Tanda kuasa yang Maha Esa,
Memberi nikmat Pada manusia.

Lantak pom boley..

P/s: 'Langit cemerlang tak terkira' is the correct on. Blame the radio speaker to be honest.

3 comments:

star said...

yeay,new entry!aku pun tak feel sgt,dok pk cmne nk drive balik nnt,semoga tidak sesak..
*ehem,typo*

Farah Zahid said...

choyy.. ingatkan lantak amende arr.. hahaha...

zatyy said...

aku dengar fly.fm tapi kan diorang pasang jugak lagu raya... but not that i hate it.. suka jehh.