Saturday, July 14, 2012

5 Random Things #14

"Saya mahu menulis entry yang panjang lebar!! Saya bosan asyik-asyik tulis pasal 'shodate' sahaja', bentak hati kecil WZ.

LOL!


#1 So I sneak out from the office and going straight to the roof level konon-konon nak tangkap scenery tepi laut. Masa tengah naik lif berdoa lah bagai dalam hati tolonglah jangan ada someone atau para datuk-datuk naik lif tu sekali. Akibat kegusaran tersebut, terus teringat tips orang kata kalau tekan button lif 'open' dengan 'close' serentak nanti lif tu tak berenti pun dekat tingkat mana-mana sampai tingkat yang kita nak. Keji tapi brilliant. So in desperate (lol) I'm doing that tips.

Luckily (atau maybe tips tu berkesan?) dapat naik tingkat R without any problem. Nampak tak bakat detektif disitu?

Pandangan hadapan. The Mysterious Island 2. =O
Sebenarnya ada lagi gambar amik. Tapi aku M_ _ _ S. Tak puas hati? Stay mad.

#2 My family got a new kitten last week. A black one. Fully black. At first naluri ni betul-betul rasa ia adalah betina. But somehow semalam I saw something. ^%@&%. Ok jantan.

Oh yeah. Guess what. They called her him Didi. Minda terus terbayang,

1. P. Diddy
2. Didi Alias

Dua-dua aku tak berkenan. =(

(Sementara itu, mama kucing memerhati tajam dari jauh lagak Didi melompat kegirangan di dalam rumah. 'Projek penghapusan bakal bermula', meow hati kecil mama kucing sambil menjilat kuku tangannya yang sarat dengan memori hitam) 

#3 My pudding laici is seriously effing delicious!



Fine, not mine but we. Only involved like 60 percent of the making. Still in mastering level.

#PudingInspirasiRamadhan.

#4 Since aku rasa skrg ni season orang dok melancong sini sana. I don't know why. Tapi selalu dengar berita si polan nak ke sini lah si polan ni nak ke sana pulak dan ko pulak stuck dekat bilik tak ke mana-mana. I'm soo furios. Plus jiran sebelah pun pergi Pulau Langkawi.

*gunungberapi_meletus.gif*

Luckily my jiran is soo awesome ada kasi buah tangan "(cokelat such as TOBLERONE, etc) =D

*gunungberapimeletus_reversedmode.gif*

#5 I'm sooo sorry for you guys, especially yang drop comment semua tapi aku tak balas pun komen tu balik either dekat blog ni or dekat blog korang balik. Tapi aku baca je blog korang tapi more to silent reader. You guys know how I can be soo pemalu dan berbudi bahasa. *jeling diri sendiri*

5 comments:

Yui Light said...

1. Rooftop memang tempat yang aku suka...tak kisah la kat mana. hahaha.

2. Aku pulak digeparkan dengan bilangan kucing kat rumah dah jadi 10 ekor -.-"

3. Nak puding! Kongsi resepi jap :p

4. Aku tak pegi mana2 pun. Balik Sarawak pun tak!!!! :(

5. ppfffttt....cehhhhhhhhhh

WZ said...

Rumah ko jadi day care utk kucing ke byk sgt tu. Boleh tak I hantarkan kucing I time I nak pergi kerja utk U tlg jagakan. LOL!

cEro said...

#1 tak salah aku ko kena tekan 'close' dengan tingkat ko nak pergi tu serentak lama-lama..ntah..hehehe

#2 Aku pernah bela arnab nama Didi. tapi mati sebab keracunan air minuman..sob sob

#3 dah master buat puding, sila bukak kedai yek..nak gak rasa..

#4 Toblerone FTW! nak jugak!!

#5 Tak apa, aku faham..sbb aku pon cenggitu..hehehe

star said...

jom g genting pas raya!haha

WZ said...

cero
RIP Didi arnab. =( Balme ur owner for this.

star
I seganlah~~ LOLOL!