Sunday, June 17, 2012

Photogenic

Remember about the last post? Yup about wordless wednesday thingy. Sebenarnya kalau nak diikutkan takde lah nak wordless sangat sebab ada cerita pasal gambar tu. But well sebab time tu busy gila, ibarat macam mata kanan tengok last paper question, mata kiri tengok nota PDF files lepas tu mulut tengah hirup megi kari. MULTITASKING LEVEL 99!

But well, hiraukan cerita wordless wednesday yang macam "Ada kami kisah ko cerita ke tak?" "Aku pun tak nak cerita lah!! Pfffft". *gaduh*. 

Today I want to rant about how I don't have any chemistry with pictures, to be specific "passport pictures". Sebab kadang-kadang (1 dalam 100) kalau normal pictures lagi-lagi yang macam spontaneous punya. I look amazing in it! *angkat bakul sendiri*. Tapi not with passport pictures. Dia punya tahap macam muka ko macam muka PATI naik sampan kena jemur 2 hari 3 malam Malaysia lepas tu dah sampai kena kejar dengan pihak imigresen dekat tepi pantai.

Selalu macam tu. Even in my best condition pun end up muka macam nak kena lempang lepas gambar dah di print. Dan yang lagi best bila gambar tu digunakan untuk jangka masa yang lama seperti kad matrik, lesen memandu and soon to be kad pelepasan tempat practical. Yeah!!!

P/s: The irony bila tajuk post macam esei 2 helai karangan bergambar but then satu hapak pun gambar aku tak letak. Well, like I'm gonna embarrassed myself by putting those pictures. Would you?

6 comments:

wanie said...

nak gambar! nak gambar! nak gambar! nak gambar!

star said...

kami mahu gambar!kena ada bukti baru kami percaya!
btw;mmg pun gmbr tak dpt capture muka kita betul2 since kita ni 3d,aku pernah baca psl ni,tp xingt dh hahahaha

fay said...

gambar passport aku berubah! diorg edit sampai aku tak kenal diri aku lagi. (but in a nice way eheh XD)

ayumiyoshida said...

aku demand gambar!! haha. aku pun tak photogenic langsung. apatah lagi gambar passport. kalau gambar aku comel2 bedak kemas2 keluar nampak macam makcik mana tah, kalau gambar aku yang lebih natural dengan peluh2 bagai baru balik kerja terus ambil gambar passport, nampak macam budak sekolah muda remaja selekeh tak cukup vitamin. sobss. bila tah nak keluar gambar muda remaja yang comel macam model bintang kecil kahkah life is hard. T__T

cEro said...

sama laaa...
aku pun dari kecik tak pernah menjadi kalo nak bergambar terutamanya gambar paspot or lesen...

even gambar IC aku pon mcam orang terkejut nmpak badut bibir merah kat belakang kamera...

*sigh*

Yui Light said...

mana gambar?! manaaaa??!!!!!

*hempas buku atas meja kuat2*