Wednesday, May 23, 2012

Kek Span Itu

*Entry ini adalah penebusan rasa bersalah sebab dah lama sangat tak update pasal makanan. This is for all the lovely foods out there*

Lepas disoggokkan daripada mereka-mereka yang mengatakan kek span dekat kedai sekian-sekian itu sedap, maka hati meruap-meruap nak try rasa satu. Dapat rasa size sample pun jadi lah. I need to taste this so called the sedap cake. Like mesti.

Dan bila dah sampai dekat kedai kek tersebut, mereka-mereka siap beli dalam 7-8 kotak! Like are you mad or something?

Note** : Kek span tersebut berbentuk empat segi dan diletakkan dalam kotak. Ada berbagai perisa. Yang popular adalah perisa orginal dan pandan. 

And then suddenly bila tengok harga adalah dalam 8 ringgit. Dan ini adalah petanda yang sangat tidak memberangsangkan untuk pelajar yang sekadar cukup makan di akhir semester. Takpelah dah takde rezeki kan? Nak buat macam mana. *berlalih ke bahagian rak roti murahan*

But then suddenly I saw this, like thisss. *kilauan bersinar dekat lens cermin mata*

Ye.. ni dah ada dekat atas meja dah. Tapi buat-buat lah macam dekat rak roti tu lagi.
"Kak, ni apa kek berharga 2 ringgit ni?"

"Oh, ni kek yang segiempat tu lah. Sama je. Tapi yang ni bahagian tepi dia potong untuk jadi empat segi tu"

UPDATE

Mula-mula macam nah.. normal kek span. But then bila kek tu dah menguasai seluruh tunas rasa. I just can't stop munching it!! On nom nom nom nom. 

5 comments:

ayumiyoshida said...

jadik? hasilnya? adakah sedap atau pun tidak seperti yg diwara warakan itu?

WZ said...

Sedap oi! lol.

star said...

yes,ada entri baru!hehe bagusla ada option yg murah,life is good when food is free!

cEro said...

mcam mana ko boleh terasa nak merasa kek dgn bungkusan mcam tu?
kalo aku, tak terniat langsung nak merasa, sbb tak presentable lgsg..

seb bek sedap..hehehe

WZ said...

@star
tak pernah jumpa kedai ada letak price tag. 'Free' =(

@cero
cero, don't judge a food by its presentation ok. =P