Monday, June 3, 2013

PERFUME Special: Kedudukan Carta Magic of Love Dan Lain-Lain

Dah lama rasanya tahan nak taip pasal PERFUME tapi selalunya masa nak taip tu mesti gap antara entry berkaitan PERFUME denagn entry lain sungguh dekat. Seolah-olah blog ni dah jadi Daily PERFUME instead of berkaitan WZulhilmi. Jadi sebab tu lah asyik bertangguh-tangguh saja nak menaipnya. Last-last amik ko dah bulan June. Bulan May ada 8 entry saja. Macam mana nak jadi tokoh blogger yang terkenal ni?

Jadi sebagaimana korang tahu daripada entry PERFUME Special. Single 'Magic of Love' telah dilancarkan pada 22hb Mei yang lepas sekali dengan DVD tour mereka. Maknanya Double Release! Double lah peratus  peluang duit untuk pokai. Liciknya mereka memerah duit fans.

Maka ayuh kita melihat bagaimana prestasi single 'Magic of Love' di carta Oricon. Carta Oricon ni carta paling penting di Jepun macam Amerika dengan Billboard 100, Jepun dengan Oricon Chart nya. Mengerti?


Nombor Tiga. Nombor TIGA!! *gunung berapi meletus*. Tak tau lah apa taste penduduk Jepun ni lebih suka Sayonara Whatever - AKB48 dengan Tegomass - dengan tajuk apa mende ntah aku tak peduli pun. Selalunya kalau dapat nombor 2 boleh terima lagi. Ni nombor tiga kan? Memang mengundang mulut puaka lah.

*bertenang*

Sementara itu DVD Perfume 1st World Tour telah mendapat kedudukan...


Nombor 1. Flawless!! Seperti yang telah dijangka! PERFUME yang terkenal dengan persembahan yang mantap mestilah konsert mereka berbaloi dibeli bukan? Kesalahan penduduk Jepun yang telah membeli single AKB48 dan Tegomass telah dimaafkan.

Ayuh! Kembali refresh single-single yang telah dikeluarkan PERFUME pada Era ini.#4 Magic of Love - 22/5/2013


Now I'm ready for full album! Bring it on!!

1 comment:

star said...

eh eh ada gintamala kt no. 3!kbai