Lalalalalala... <<< Dah terbiasa nak startkan entry dengan benda alah ni. Abaikan!!
Korang pernah ada time tu. Tengah syok 2 nak tengok TV, or dengar radio tiba2 perut korang memberontak nak makanan walaupun korang dah makan beberapa jam sebelum tu!!?? Pernah tak? Pernah tak? Mesti pernah kan. Kalau yang tak pernah tu. Perut korang memang kecik!!
So sekarang aku nak ajar the simplest way nak buat kari ayam!! Nyum2. Aren't you all excited!! (buat nada macam tengah cakap dengan kanak2 tadika). First time aku ajar Tutorial yang orang kata lebih advanced after buat Tutorial Air Soya Cincau dengan Tutorial A&W Root Beer Float . Memang kepakaran aku semakin meningkat sejak akhir2 ni!!. Kui kui kui. So amik kertas dan pen catat apa yang aku nak cakap ni. Kalau yang masuk golongan berada boleh print je. Tak payah salin. Lepas tu just stick dekat fridge. Buat sebagai guide korang nak masak nanti.
Jom start Cooking!!
Bahan-bahan : <<<<< Skip (tak perlu)
Cara-cara memasak :
1. Beli setin apa2 jenis jenama pun Kari Ayam di kedai2.
Wau!! Even Chef Wan pun kata kari ni sedap. See!!. Siap autograph lagi. Aku tak tipu!!
2. Buka tin tersebut dan tuang dengan berhati2 ke dalam mangkuk mahal.
Yummy!!
3. Hidangkan bersama nasi kosong dan minuman kegemaran anda!!
Tengok!! Sekejap je dah siap.Tak payah nak tumbuk bawang sorang2 kat dapur. Hanya 3 step sahaja. Easy right?? . Muahahaha. Thanks to my intelligence!!! Wakakaka. Sambil kita bertemu lagi di tutorial yang lain. :P
P/s : Siapa2 yang belum vote poll air soya tu. Sila vote sekarang ek. Senang nak buat banci nanti. Klik kat SINI untuk yang belum laksanakan tanggungjawab tersebut.
ngokngek lah ang ni. bhahaha
ReplyDeletebudak umo 2 taon pon reti =.="
hai. menarik dan rasa nk kentut LOL
ReplyDeleteaku patot buat entri memasak sambal sotong dengan mudah. 3 step je macam yg kau buat ni. :P
ReplyDeletemula-mula bila bace title entri "KARI AYAM" aku macam dah kagum giler dua tiga saat. skali....
ReplyDelete(-__________________-')
*can't stop laughing*
ReplyDeleteXD
mesty tak sedap sbb tak panas ;p
ReplyDeletepart chef wan recommend tu wat aku ketawa sambil kuar air mata..
ReplyDeletehahaha
1st time komen sini..memang terpantas..tanpa was2..
ReplyDeleteCeh.. beria-ia lah aku carik pen ngan kertas nak salin resepi kau ni..
ReplyDeleteceh ceh
hampeh
hahaha
haha..lawakla blog owner ni.. :-)
ReplyDeletehaha..camtu mmg gerek
ReplyDelete@Si kenit
ReplyDeletesape kata budak 2 tahun boleh buat.. Mana diorg reti bukak tin tu.. Hahaha :)
@Liyanaa.
Kenapa nak kentut?? T T
@Fay Nana (Cik Fana)
Good idea!! aku pun nak wat gak =P
@Syira ITIK KEJ♥M
Hahaha. Tapi betul apa aku ajar nih..
@saya; AISA.
Jom gelak sama2.. Hahaha T T
@I n n z
Tak boleh letak!! nanti dah jadi 4 steps!! hahaha
@cEro
Hahaha..Chef wan pun kata benda ni sedap. So aku beli lah. Hahah
@hizaki
Good job bro!! satu langkah yg bijak!!
@Abir Abhar
Hahaha.. stil boleh copy lagi apa. Lepas tu lekat kat fridge.. Hahaha
@MN Boutique
Wah!! first time boutique komen kat blog ni.. :)
@hentakbelipat
gerek tu apa? sori bahasa aku KO sikit.. Hahaha
mana aci macam ni...ni bukan membuat kari ayam punya resepi..ni menuang kari ayam...hehehehe..
ReplyDeletehaha...senang nyer...nk aq masak kn..call laa aq..hahah...0173539115
ReplyDelete