Thursday, June 24, 2010

3 Step Mudah Membuat Kari Ayam (Diiktiraf Oleh Chef Wan)

Lalalalalala... <<< Dah terbiasa nak startkan entry dengan benda alah ni. Abaikan!!

Korang pernah ada time tu. Tengah syok 2 nak tengok TV, or dengar radio tiba2 perut korang memberontak nak makanan walaupun korang dah makan beberapa jam sebelum tu!!?? Pernah tak? Pernah tak? Mesti pernah kan. Kalau yang tak pernah tu. Perut korang memang kecik!!

So sekarang aku nak ajar the simplest way nak buat kari ayam!! Nyum2. Aren't you all excited!! (buat nada macam tengah cakap dengan kanak2 tadika). First time aku ajar Tutorial yang orang kata lebih advanced after buat Tutorial Air Soya Cincau  dengan  Tutorial A&W Root Beer Float . Memang kepakaran aku semakin meningkat sejak akhir2 ni!!. Kui kui kui. So amik kertas dan pen catat apa yang aku nak cakap ni. Kalau yang masuk golongan berada boleh print je. Tak payah salin. Lepas tu just stick dekat fridge. Buat sebagai guide korang nak masak nanti. 

Jom start Cooking!!



Bahan-bahan : <<<<< Skip (tak perlu)

Cara-cara memasak :
1. Beli setin apa2 jenis jenama pun Kari Ayam di kedai2.

Wau!! Even Chef Wan pun kata kari ni sedap. See!!. Siap autograph lagi. Aku tak tipu!!

2. Buka tin tersebut dan tuang dengan berhati2 ke dalam mangkuk mahal.


Yummy!!

3. Hidangkan bersama nasi kosong dan minuman kegemaran anda!!


Tengok!! Sekejap je dah siap.Tak payah nak tumbuk bawang sorang2 kat dapur. Hanya 3 step sahaja. Easy right?? . Muahahaha. Thanks to my intelligence!!! Wakakaka. Sambil kita bertemu lagi di tutorial yang lain. :P

P/s : Siapa2 yang belum vote poll air soya tu. Sila vote sekarang ek. Senang nak buat banci nanti. Klik kat SINI  untuk yang belum laksanakan tanggungjawab tersebut.

14 comments:

  1. ngokngek lah ang ni. bhahaha
    budak umo 2 taon pon reti =.="

    ReplyDelete
  2. hai. menarik dan rasa nk kentut LOL

    ReplyDelete
  3. aku patot buat entri memasak sambal sotong dengan mudah. 3 step je macam yg kau buat ni. :P

    ReplyDelete
  4. mula-mula bila bace title entri "KARI AYAM" aku macam dah kagum giler dua tiga saat. skali....

    (-__________________-')

    ReplyDelete
  5. part chef wan recommend tu wat aku ketawa sambil kuar air mata..
    hahaha

    ReplyDelete
  6. 1st time komen sini..memang terpantas..tanpa was2..

    ReplyDelete
  7. Ceh.. beria-ia lah aku carik pen ngan kertas nak salin resepi kau ni..
    ceh ceh
    hampeh
    hahaha

    ReplyDelete
  8. haha..lawakla blog owner ni.. :-)

    ReplyDelete
  9. @Si kenit
    sape kata budak 2 tahun boleh buat.. Mana diorg reti bukak tin tu.. Hahaha :)

    @Liyanaa.
    Kenapa nak kentut?? T T

    @Fay Nana (Cik Fana)
    Good idea!! aku pun nak wat gak =P

    @Syira ITIK KEJ♥M
    Hahaha. Tapi betul apa aku ajar nih..

    @saya; AISA.
    Jom gelak sama2.. Hahaha T T

    @I n n z
    Tak boleh letak!! nanti dah jadi 4 steps!! hahaha

    @cEro
    Hahaha..Chef wan pun kata benda ni sedap. So aku beli lah. Hahah

    @hizaki
    Good job bro!! satu langkah yg bijak!!

    @Abir Abhar
    Hahaha.. stil boleh copy lagi apa. Lepas tu lekat kat fridge.. Hahaha

    @MN Boutique
    Wah!! first time boutique komen kat blog ni.. :)

    @hentakbelipat
    gerek tu apa? sori bahasa aku KO sikit.. Hahaha

    ReplyDelete
  10. mana aci macam ni...ni bukan membuat kari ayam punya resepi..ni menuang kari ayam...hehehehe..

    ReplyDelete
  11. haha...senang nyer...nk aq masak kn..call laa aq..hahah...0173539115

    ReplyDelete